Bedrijfsongeval en de aansprakelijkheid

Wanneer je betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, kan daaruit veel schade ontstaan. Het is niet altijd eenvoudig om deze schade te verhalen. Heb je daarbij hulp nodig? Dan kun je terecht bij Abfiad letselschade

Meestal is de werkgever aansprakelijk als het gaat om een bedrijfsongeval. Als medewerker kun je dus in veel gevallen bij de werkgever een schadevergoeding claimen voor jouw letselschade.

Een werkgever is bijna altijd verzekerd voor dit soort bedrijfsongevallen, en hoeft de schade dus niet zelf te betalen aan de medewerker. Laat je bijstaan door ervaren juristen en letselschade-experts als je de letselschade onder werktijd wilt verhalen. Neem contact op met onze experts en hoor direct of wij je kunnen helpen.

Gedurende de eerste 2 jaar van je ziekte, is de werkgever verplicht om het loon door te betalen. De werkgever moet per jaar minimaal 70% van je loon betalen. Vaak is het geregeld dat je in het eerste jaar 100% van het loon doorbetaald krijgt en het tweede jaar 70%. Dit is een werkgever echter niet verplicht. Deze regeling wordt gezien als een voorbeeld van goed werkgeverschap.

Hoeveel loon je precies krijgt wanneer je door een bedrijfsongeval in de ziektewet komt, staat mogelijk in het contract en CAO.