Letselschade opgelopen door een dier?

Wanneer u gewond bent geraakt door een dier, en dit dier heeft een eigenaar, dan kunt u de eigenaar aansprakelijk stellen.  Denk bijvoorbeeld aan een hondenbeet die u oploopt tijdens een wandeling in het park. Dat klinkt makkelijker dan het is, en daarom helpen we u daar graag bij. Wij kunnen de eigenaar van de hond aansprakelijk stellen voor de letselschade, en de schade verder afwikkelen met de aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond.

Voorbeeld
In Nederland worden er naar schatting 150.000 mensen per jaar gebeten. Exacte cijfers zijn er niet. Omdat er nog geen goed functionerend registratiesysteem voor hondenbeten is. Wat al helemaal niet wordt geregistreerd, zijn andere ongevallen met honden zoals:

  • omver gesprongen worden door een hond;
  • van uw fiets vallen, omdat een hond opeens het fietspad op rent;
  • vallen doordat uw benen verstrikt raken in een hondenriem.

Hoe hoog is de schadevergoeding?

Dat hangt af van de ernst van de gevolgen en met welke extra kosten u te maken heeft gekregen. Soms zijn er direct na het ongeval veel onkosten, zoals de schade aan uw kleding, extra reiskosten, medische kosten of kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Ook andere schadeposten in de verdere toekomst kunnen een rol spelen.